Introductie

Om helder te navigeren in deze tijd van vluchtig nieuws, framing, fake news en alternatieve feiten is het in toenemende mate van belang om een objectief beeld te vormen op basis van feiten. Door minder af te gaan op het dagelijkse nieuws en meer te kijken naar lange termijn trends, blijkt de wereld er vaak beter voor te staan dan we geneigd zijn te denken.

Factfulness, feitelijkheid, is een term die is geïntroduceerd door Ola Rosling van de Gapminder Foundation en staat voor: De stress-reducerende gewoonte om alleen meningen te hebben waarvoor je sterke onderbouwende feiten hebt. Het factfulness gedachtengoed streeft ernaar om op basis van feiten onze complexe wereld op een eenvoudige manier inzichtelijk te maken om zo een helder en accuraat beeld te scheppen.

Peter ten Wolde draagt de factfulness boodschap uit met een wervelende presentatie waarin hij een positief wereldbeeld schetst en laat zien hoe de mechanismen van vooroordelen werken. Tevens laat Peter zien hoe getallen en grafieken ingezet worden om onze beeldvorming te beïnvloeden.

Aansprekende visualisaties van wereldontwikkelingen

Waarde voor u

Vanzelfsprekend moet uw evenement (congres, symposium, klantendag, strategiesessie, jaarvergadering of netwerkbijeenkomst) succesvol zijn. U biedt uw deelnemers / bezoekers graag iets extra’s om de waardering voor uw evenement te verhogen.

Tijdens uw evenement is de presentatie over factfulness het perfecte luchtige en leerzame intermezzo met een serieuze boodschap. Na afloop van de presentatie kijkt uw publiek opener en genuanceerder naar haar directe omgeving en de wereld als geheel.

Uw publiek maakt kennis met een denkwijze om helder te navigeren in deze tijd van framing, fake news en alternatieve feiten zodat men voortaan zaken onbevooroordeeld in de juiste context plaatst.

Feitelijkheid: de stress-reducerende gewoonte om alleen meningen te hebben waarvoor je sterk onderbouwende feiten hebt

Over Peter ten Wolde

Peter (1967) is spreker over Factfulness.

Zijn achtergrond ligt in de automatisering met meer dan 20 jaar internationale ervaring in technisch-commerciële rollen voor verschillende softwarebedrijven, voornamelijk op het gebied van managementinformatie. Sinds 2006 werkt Peter als zelfstandig onderzoeker, klankbordpartner en spreker.

Anders denken, waarnemen, klooien & experimenteren, acteren op basis van feiten en een holistische blik staan centraal in zijn werk. Jack of all trades. Hij verbindt mensen en verbetert zo resultaten.


Door objectief te kijken blijkt de wereld er vaak beter voor te staan dan je op basis van het dagelijkse nieuws denkt

Boeking

Peter spreekt graag over Factfulness op uw volgende congres, symposium, klantendag, strategiesessie, jaarvergadering of netwerkbijeenkomst.

Na ontvangst van uw bericht middels onderstaand formulier wordt u zo spoedig mogelijk telefonisch benaderd om uw aanvraag te bespreken.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]